Dijital Çağ’ın içindeyiz ve baş döndürücü gelişimin olduğu bir dönem yaşıyoruz. Şüphesiz ki bu gelişim durmayacak ve bir kısmını bugün öngörebildiğimiz bir kısmını ise henüz hiç bilmediğimiz ve hayal bile edemeyeceğimiz bir şekilde ve alanlarda devam edecektir. Ancak bu gelişimin teknoloji, özellikle de bilgisayar ve internet teknolojileri üzerinden devam edeceği tartışmasız bir gerçektir.
Geçtiğimiz yüzyıla hakim olan eğitim modeli anlayışı, bugünkü bilim – teknoloji ve sürekli etkileşimlerin yaşandığı bir dünyada sürdürülemez hale gelmiştir. 21. yüzyıl becerileri gelişmiş, bugünün değil yarının dünyasını hedef alarak insan yetiştirmek ve çocuklarımıza çağın ve teknolojinin getirdiklerine uyumlu birtakım yenilikleri kazandırmak zorundayız. Küçük nüfuslarına rağmen eğitimle birlikte, teknoloji ve bilişim konusunda büyük bir ivme yakalamayı başaran Estonya ve Litvanya gibi Baltık ülkeleri bunun en güzel örnekleridir.
Dijital Çağ Atölyesi, merkezi bugün “İnternet Cumhuriyeti” olarak adlandırılan ülke Estonya’da olan; teknoloji ve bilişim odaklı Baltık eğitim sistemi ile kurgulanmış yeni nesil çocuk atölyesidir. Bu atölye, “herkes birşeyler üretebilir/üretmelidir!” felsefesini taşıyan maker hareketi temelinde 6-15 yaş arasındaki Z kuşağı’na, eğitmenlerine, okullarına ve ebeveynlerine yönelik tasarlanmış bir Makerspace‘dir. 2009 yılında Estonya’da kurulan atölye şu an birçok ülkede ve nihayet Türkiye’de hizmet vermektedir!
Bu atölyede savunulan düşünce kısaca “çocukların teknolojiyi tüketimi yerine üretimidir”! Dijital Çağ’da (Bilişim Çağı) yeni nesil ne yazık ki teknolojiye bağımlı durumda. Üretime teşvik, klasik eğitim metotlarıyla oldukça zor… Dijital Çağ Atölyesi bu noktada maker hareketi bünyesinde 21. yüzyıl becerileri ile eğitimde dönüşümü hedef alan bir oluşumdur.
Daha üretken, yaratıcı, meraklı, girişimci, geleceğin toplumuna hazır teknoloji okur- yazarı çocuklar için Dijital Çağ Atölyesi kapılarını ardına kadar açmıştır! Sizi de bu dönüşüme davet ediyoruz..