Fişsiz Projeler

Fişsiz Projeler Nedir?

Fişsiz projeler (kodlama), eşitli kart oyunları ve fiziksel etkinlikler yardımı ile çocuklara kodlama eğitimi vermekte kullanılan teknikler bütününe denir. Hem öğrencilere kazandırmak istenilen kazanımları sunabileceğimiz hem de teknoloji bağımsız bir öğrenme ortamı oluşturabileceğiniz dünyaca kabul görmüş en iyi erken yaşta kodlama yöntemidir.

Önemi ve Faydası?

Hayatımızın her alanında var olan yazılımın temel seviyede okul öncesi ve ilköğretimde gösterilmesi için birçok yöntem kullanılabilir. Bunlardan biri de bilgisayar olmadan yapılabilen kodlama etkinlikleridir.

Bilgisayar olmadan verilen kodlama eğitiminde temel mantık bir senaryo üzerinden öğrencilerin problem çözmesini sağlamaktır. Bilgisayarsız kodlama özellikle ilkokul çağında çocuklarımızın ihtiyacı olan fiziksel aktivite, işbirlikli öğrenme, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, problemi çözerken olasılıklı düşünme becerisini geliştirmesi ve bir problemin farklı çözüm yollarını keşfetmesi gibi kodlama dışı pek çok kazanıma cevap vermektedir.

Fişsiz Projeler ve Dijital Çağ Atölyesi

Dijital Çağ Atölyesi, merkezi bugün “İnternet Cumhuriyeti” olarak adlandırılan ülke Estonya’da olan; bilişim ve teknoloji atölye içerikleri tasarlayan, üreten ve uygulayan bir sosyal girişimdir. Yeni nesil üretim atölyesidir! Dijital Çağ Atölyesi’nin etkinlik başlıklarından birisi de Fişsiz Projeler’dir.

Teknolojiyi tüketen değil geleceği üreten bir nesil için yola çıkan ve bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce çocuğun hayallerine dokunan atölye, Türkiye’de de projeleriyle adından fazlasıyla söz ettirmeye başlamıştır. Eğer siz de Dijital Çağ Atölyesi’nin Fişsiz Projeler başlığı ile ilgileniyorsanız lütfen sizin için uygun olan ön kayıt sayfasını eksiksiz doldurunuz. Kurumumuz tarafınıza geri dönüş sağlayacaktır.

ÖN KAYIT SAYFASI

Features

  • Fişsiz Projeler
Share